UNIZO e-commercelabel

UNIZO e-commercelabel

woensdag, april 11th, 2012

Te weinig ondernemers met eigen webshop

Frappante cijfers van UNIZO omtrent de online verkoop van producten. Slechts een kleine 5 procent van de Vlaamse ondernemers zouden over een goede webshop beschikken. Dus vrij weinig ondernemers zetten de stap naar de online verkoop van hun producten. Onder een goede webshop verstaat men een waterdichte verkoop van eigen producten op een eigen website en waar klanten volledig online kunnen betalen. De overige 95 procent van de online markt in Vlaanderen wordt dus bezet door buitenlandse bedrijven!

UNIZO beloont goede webshops met een label

Vlaamse ondernemers die ondertussen wel al over een degelijke webshop beschikken, moeten zich aanmelden bij UNIZO. Wanneer UNIZO ziet dat uw webshop aan de vele vereisten en voorwaarden voldoet, dan kun je pronken met een e-commercelabel van UNIZO op uw website. Zo wil de organisatie voor zelfstandige ondernemers enerzijds de kwaliteit garanderen van de online shops en anderzijds de vele ondernemers aanzetten tot de online verkoop van producten. Zowel klanten als verkopers hebben er baat bij. Dankzij hun controlesysteem kunnen ondernemers een kwaliteitsvolle en vooral een veilige webshop opstarten.

E-commercelabel wordt gezien door klanten

Wie over een label beschikt van UNIZO op de website, kan alleen maar de klanten gerust stellen. Bezoekers van uw webshop weten dat ze veilig online kunnen shoppen. Het e-commercelabel bewijst de volgende zaken: genoeg informatie omtrent uw bedrijf online, prijzen en leveringskosten staan duidelijk vermeld en info rond betalingen staan duidelijk aangegeven.

Meer info omtrent het concept vind je hier: e-commercelabel van UNIZO

  1. Kortingseutje zegt:

    Lijkt me een goed concept. Het label is er voor zowel de klanten als de aanbieders. Klanten kunnen veilig online shoppen, aanbieders krijgen een duwtje in de rug om online eigen producten aan te bieden.