Lingerie heeft geen last van de crisis

Lingerie heeft geen last van de crisis

vrijdag, januari 11th, 2013

De kledingbranche heeft duidelijk last van de recessie. De consumenten kopen nog wel, maar meer met mate. Mensen denken liever twee keer na of ze wel echt iets nieuws nodig hebben. Toch blijkt uit onderzoek van GfK onderzoeksbureau dat de lingerie winkels juist een hogere omzet hebben in het eerste deel van 2011. Waar komt het succes van de lingeriebranche vandaan?

Betaalbare producten

Met de start van het nieuwe jaar verwachten de lingerie zaken dat de omzet alleen maar nog meer omhoog zal schieten. De verklaring hiervoor zoekt het GfK op diverse vlakken. Het eerste vlak heeft te maken met geld. Waar kleding in zijn algemeenheid duurder is geworden, is de lingerieprijs nog altijd aantrekkelijk. Hierdoor wordt het product ook aantrekkelijker om aan te schaffen. De concurrentie blijft achterwegen, omdat mensen de hand op de knip houden, maar het belang van lingerie wel steeds meer gaan waarderen.

Belang van lingerie

Lingerie vormt steeds meer een belangrijk onderdeel van het totale plaatje. Vrouwen kopen met goede lingerie een stukje vrouwelijkheid en daarmee een stuk vertrouwen. De prijs is daarbij zeker van doorslaggevende aard. Mensen vinden het daarnaast steeds belangrijker om lekker ondergoed te dragen en daar mag best een prijskaartje aan hangen. Opvallend is dat ook mannen zich steeds bewuster gaan bezighouden met ondergoed. De groei van deze doelgroep heeft ook invloed op het succes van de lingerie zaken.

Cadeau nummer 1

Doordat lingerie een belangrijk onderdeel is van de outfit, zal de branche hier in de komende maanden zeker profijt van gaan hebben. Waar lingerie altijd al een goed cadeau was voor de feestdagen, zal de prijs er dit jaar voor zorgen dat het nog meer verkocht gaat worden. Vrouwen zijn dol op een mooie set lingerie en mannen weten dit. Tijdens de feestmaand, neemt het aantal mannelijke bezoekers dan ook fors toe. Ze zoeken naar de juiste lingerieset om cadeau te doen aan hun vrouw of vriendin. Uit onderzoek blijkt echter ook dat minnaressen vaak een set lingerie krijgen als cadeau. De gulle echtgenoten zullen de winstmarges alleen maar laten stijgen in de komende maanden.

Lingerie verbloemd

Naast de omzet van de cadeaus is er nog een onderdeel waarmee de lingerie branche winst zal maken. Er is een duidelijke toename te merken in de aanschaf van corrigerend ondergoed. Met de feestdagen voor de deur, willen vrouwen toch hun extra mooie jurk kunnen dragen zonder uitstulpingen. Hierdoor zal de vraag naar corrigerend ondergoed alleen maar toenemen in de komende weken.

De lingerie branche heeft weinig last van de recessie en de online mogelijkheden maken het alleen nog maar aantrekkelijker om dit product te bestellen. Snelle levering, zorgt er voor dat de late beslisser ook nog het juiste lingeriesetje in huis kan hebben, om de vrouw mee te verblijden.

Tip: bezoek de officiële site van Hunkemöller of bekijk onze Hunkemöller kortingscodes en promoties.