10 extreemste landingsbanen ter wereld

10 extreemste landingsbanen ter wereld

maandag, oktober 15th, 2012

Op vakantie gaan is altijd leuk. Genieten van een tropisch strand of een verre stad ontdekken. Toch zijn er velen die niet zo uitkijken naar de vliegreis zelf. Vaak gewoon schrikt van het vliegen vrij in de lucht. Of reizigers stappen minder graag op een vliegtuig na eerdere slechte ervaringen. Mensen die omkomen in het gewone verkeer zou groter zijn dan degenen die sterven bij vliegtuigcrashes. Op reis met het vliegtuig is dus simpelweg veiliger. Hoewel, velen twijfelen namelijk aan die stelling. De eeuwig durende luchtzakken, slecht weer of een harde landing zijn geen lachertjes in een claustrofobische ruimte.

Een verre reis per vliegtuig is gewoon even wennen. Uw indruk van de prachtige bestemming zal al snel de vliegreis zelf vergeten. Ook kun je het volgende excuus gebruiken om je op het vliegtuig te krijgen: ‘Het kan altijd erger’. Als uw vliegtuig moet landen op 1 van deze 10 landingsbanen van deze bestemmingen: Bhutan, Sint-Maarten, Nepal, Gibraltar, Lesotho, Schotland, Honduras, Portugal, Frankrijk en Saba; dan kijk je beter niet door het venstertje! (meer uitleg en een beschrijving van de specifieke luchthavens hier: http://weblog.zoover.nl/algemeen/de-10-gevaarlijkste-landingsbanen-ter-wereld/)

De landingsbanen overtreffen elkaar van moeilijkheidsgraad. De ene landingsbaan flirt met water, bergen, kliffen en ijs, de andere met druk verkeer minden in een stad. Piloten die hun kist hier veilig aan de grond brengen, mogen meer dan een applaus krijgen van de passagiers. Echt stuntwerk.

Graag zelf eens een landend vliegtuig spotten? Ga dan eens naar het Princess Juliana International Airport te Sint-Maarten op het eiland Anguilla in Latijns Amerika. De landingsbaan gaat van strand tot strand. Een landend vliegtuig spotten is hier dus vrij simpel. Neem een handdoek en zonnecrème mee, plaats je op het strand in het verlengde van de landingsbaan en wacht dan even… o ja, wel tegen een beetje opwaaiend zand en veel lawaai kunnen. Geen geld/lef om naar daar te vliegen, bekijk dan onderstaand filmpje!

  1. Kortingseutje zegt:

    Laat het nu zeker niet van reizen hé! Dit zijn echt maar uitzonderingen. De meeste landingsbanen zijn echt veilig en extra lang.